Ambasadorji

Posebna priznanja našim trem spoštovanim občanom za izjemen prispevek pri soustvarjanju promocije občine Ivančna Gorica

S prvimi ambasadorji je zaživel tudi sistem ambasadorjev občine, ki bo skrbel za sodelovanje in podporo promotivnih dejavnosti ambasadorjev tudi v bodoče. Sistem predstavlja poseben sklop aktivnosti za podporo komunikaciji urejene identitete občine Ivančna Gorica.

Igor Akrapovič

Gospod Igor Akrapovič je ustanovitelj in direktor vrhunsko uspešne družbe na svetovnem nivoju Akrapovič podjetje za proizvodnjo, trgovino in storitve, d.d.

Nekdaj vrhunski športnik je svojo poslovno pot začel pred dvajsetimi leti v majhni delavnici iz katere se je razvila visokotehnološka proizvodnja športnih izpuhov za motocikle in avtomobile, ki danes dosegajo vrhunske rezultate v avto-moto športu.
Ime občine Ivančna Gorica v javnosti, v strokovnih in poslovnih krogih nosi daleč preko meja Slovenije in Evropske unije.

Jernej Lampret

Gospod Jernej Lampret je botroval rojstvu občine Ivančna Gorica in jo kot župan popeljal vse do njene polnoletnosti.

Kot ravnatelj OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični je bil vedno tesno povezan z najmnožičnejšo prireditvijo ljubiteljske kulture v državi, Taborom slovenskih peskih zborov, katerega dolgoletni predsednik je.
Kot Jurčičev rojak, si v muljavskem letnem gledališču rad nadene hudomušni lik Krjavlja in tudi na ta način skrbi za ohranjanje bogate dediščine prvega slovenskega romanopisca.
S svojim županovanjem je skozi štiri mandate gradil in izgradil stebre prepoznavnosti občine. Brez teh njegovih stebrov danes ne bi bilo mogoče graditi naprej.

Pavel Groznik

Gospod Pavel Groznik je po mnenju mnogih največji poznavalec destinacije Ivančna Gorica in njen neutrudnii promotor.

Večino svojega časa je skozi razne funkcije posvetil spoznavanju, zbiranju, urednikovanju ter predvsem prenašanju zanimivih vsebin in vrednot naše dežele.
Kot predsedniku občinske turistične zveze mu njegove sposobnosti izvrstno služijo tako pri reševanju tekočih nalog kot pri iskanju novih pristopov. Eden slednjih je projekt turističnih točkv sodelovanju z avtorjem Robertom Kuharjem. Prva točka je pravkar sveže postavljena v centru naselja Ivančna Gorica.

Naši ambasadorji so ponosni, da so naši. Mi pa smo ponosni, da jih imamo.

Fotogalerija dogodka