Krožna pot Prijetno domače

 

Z otvoritvijo zadnje od dvanajst turističnih točk Občine Ivančna Gorica v Sobračah je bil zaključen eden naših nosilnih turističnih projektov.

Izgradili smo temeljni skelet turistične infrastrukture občine. Dvanajst unikatno oblikovanih in informativno polnih turističnih točk vzpostavlja osnovno vsebinsko in prostorsko paleto raznolikosti naše turistične ponudbe.

In prvi logični rezultat je markirana krožna pot med vsemi dvanajstimi točkami, ki omogoča sproščeno doživetje raznovrstnosti in bogatstva celotne destinacije Prijetno domače.

Krožna pot PRIJETNO DOMAČE vas popelje skozi vseh dvanajst biserov občine Ivančna Gorica. Ne glede na kakšen način jo boste ubrali, peš ali s kolesom, kot avtomobilski izlet z družino, na konju ali pa vseh 12 točk celo pretečete, boste ob tem lahko uživali v prijetnem valovanju naše krajine, spoznavali naše znamenitosti in se mogoče vendarle prepustili skoraj že pozabljenim občutkom domačnosti iz časa vašega otroštva.

Seveda vam celotne poti res ni potrebno opraviti v enem zamahu ali določenem vrstem redu. To prepustimo tekmovanjem. Vzemite si čas in dobro voljo, da bo zadovoljstvo lahko popolno. Krožna pot se ne imenuje zato, ker bi vozili v krogu, temveč zato, ker z njo zaokroženo spoznate celotno destinacijo Prijetno domače in naberete neprekinjen krog dvanajstih žigov, ki so nameščeni na naših turističnih info točkah. Ko naberete vse, v spomin na vaš potep prejmete prijetno darilce.

Pot lahko prehodite v celoti (cca. 100 km) ali pa se nam pridružite na posameznih odsekih. Pot je označena z markacijami in usmeritvenimi tablami. Potek pohoda bo možno spremljati tudi preko spletne strani in Facebook profila občine Ivančna Gorica. Vsak pohodnik prejme kartonček za žigosanje, v katerem zbira žige nameščene na vseh 12-ih info točkah. Pohodniki, ki bodo zbrali vse žige, bodo nagrajeni s praktično nagrado. V primeru zadostnega števila zainteresiranih, bo organizirana tudi prenočitev.

Na pohod se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št.: 01 7812 128 ali na elektronsko pošto: info@prijetnodomace.si, kjer dobite tudi vse potrebne informacije o pohodu in trasi poti.

Ogled karte občine

Koordinate vseh turističnih info točk za lažjo uporabo vaših GPS navigacijskih napravic ali pa za lahkotni geocaching (za nabor vseh 12 žigov vas čaka darilo) :

Krožna pot

Vas popelje skozi vseh dvanajst biserov občine Ivančna Gorica. Ne glede na kakšen način jo boste ubrali, boste ob tem lahko uživali v prijetnem valovanju naše krajine, spoznavali naše znamenitosti in se mogoče vendarle prepustili že pozabljenim občutkom domačnosti iz časa vašega otroštva.

Več

Jurčičeva pot

Jurčičeva pot je pohodniška pešpot, poimenovana po pisatelju Josipu Jurčiču, ki poteka v dveh odsekih: od Višnje Gore do Muljave in od Muljave do reke Krke. Dolga je 15 km, povprečen pohodnik pa jo prehodi v treh urah.

Več

Dom kranjske čebele

Kranjska čebela je svoje ime in svetovno popularnost med čebelarji pridobila predvsem z delovanjem Emila Rotschutza ‎(1836 – 1909) iz Podsmreke pri Višnji Gori.

Več