Voden ogled po POTI REKE LJUBEZNI Vas popelje po slikovitih prizoriščih snemanja priljubljene televizijske nadaljevanke, ki jo predvaja POP TV. Prizorišča, ki jih lahko vidite na malih ekranih se v veliki meri nahajajo v prelepi dolenjski vasici Krki, kjer zelena lepotica – reka Krka – tudi izvira. Ta čudovit košček destinacije Prijetno domače – občina Ivančna Gorica Vas vabi, da se podate na lahkotno vandranje med posameznimi prizorišči, ki jih povezuje nezahtevna 5 kilometrov dolga pot Reke ljubezni.

Kratko popotovanje po krožni poti se začne in konča na čukovini, kjer ima prostore domače Turistično društvo Krka. Na trasi poti Vas najprej pričaka »dom Medvedovih«, ki se nahaja v neposredni bližini »hiše Mojce in Franca« , pri Hudolokarjevih. Od tam je le kratek sprehod do znamenite »Blatne ulice«, kjer je središče vaškega dogajanja, pot pa vas nato vodi mimo čudovitega jezu s slapom in prelepim mostičem v ozadju. V smeri proti Znojilam se odpre širok razgled na Krko, blizu pa stoji tudi »tišlerija«. V Znojilah na ekološki kmetiji pri Bregarjevih Vas čaka kratek postanek in šilce »kapljice ljubezni«, pred prelepo »Slakovo hišo« pa V as bodo sprejeli s stojnico z domačimi izdelki.

Kratko popotovanje po krožni poti se začne in konča na Čukovini, kjer ima prostore domače Turistično društvo Krka. Na trasi poti Vas najprej pričaka »dom Medvedovih«, ki se nahaja v neposredni bližini »hiše Mojce in Franca« , pri Hudolokarjevih. Od tam je le kratek sprehod do znamenite »Blatne ulice«, kjer je središče vaškega dogajanja, pot pa vas nato vodi mimo čudovitega jezu s slapom in prelepim mostičem v ozadju. V smeri proti Znojilam se odpre širok razgled na Krko, blizu pa stoji tudi »tišlerija«. V Znojilah na ekološki kmetiji pri Bregarjevih Vas čaka kratek postanek in šilce »kapljice ljubezni«, pred prelepo »Slakovo hišo« pa V as bodo sprejeli s stojnico z domačimi izdelki.

Kratko popotovanje po krožni poti se začne in konča na čukovini, kjer ima prostore domače Turistično društvo Krka. Na trasi poti Vas najprej pričaka »dom Medvedovih«, ki se nahaja v neposredni bližini »hiše Mojce in Franca« , pri Hudolokarjevih. Od tam je le kratek sprehod do znamenite »Blatne ulice«, kjer je središče vaškega dogajanja, pot pa vas nato vodi mimo čudovitega jezu s slapom in prelepim mostičem v ozadju. V smeri proti Znojilam se odpre širok razgled na Krko, blizu pa stoji tudi »tišlerija«. V Z nojilah na ekološki kmetiji pri Bregarjevih Vas čaka kratek postanek in šilce »kapljice ljubezni«, pred prelepo »Slakovo hišo« pa V as bodo sprejeli s stojnico z domačimi izdelki.

V prostorih Turističnega društva Krka so Vam na voljo vse informacije za nadaljevanje izleta bodisi na bližnjo Muljavo z Jurčičevo domačijo, Stično s Cistercijanskim samostanom in Muzejem krščanstva, srednjeveško Višnjo Goro ali pa ob reki Krki navzdol proti Zagradcu in Žužemberku. Svoj izlet lahko z vodnikom tudi prilagodite svojim potrebam, tudi lažje gibalno oviranim in starejšim gostom je omogočen ogled poti z Vašega avtobusa ali osebnega vozila.

Vodeni ogledi po POTI REKE LJUBEZNI so mogoči le po predhodnem dogovoru in rezervaciji termina na spodnjih kontaktih od 1. marca 2018 naprej:

Turistično društvo Krka, Krka 1a, 1295 Ivančna Gorica; M: 041 276-252, 031 350-003, E: tdkrka@gmail.com (Informacije in rezervacije terminov)
Zavod Prijetno domače, Sokolska 8, 1295 Ivančna Gorica; T: 01 7812 128, E: turizem@ivancna-gorica.si (Informacije)

Krožna pot

Vas popelje skozi vseh dvanajst biserov občine Ivančna Gorica. Ne glede na kakšen način jo boste ubrali, boste ob tem lahko uživali v prijetnem valovanju naše krajine, spoznavali naše znamenitosti in se mogoče vendarle prepustili že pozabljenim občutkom domačnosti iz časa vašega otroštva.

Več

Jurčičeva pot

Jurčičeva pot je pohodniška pešpot, poimenovana po pisatelju Josipu Jurčiču, ki poteka v dveh odsekih: od Višnje Gore do Muljave in od Muljave do reke Krke. Dolga je 15 km, povprečen pohodnik pa jo prehodi v treh urah.

Več

Dom kranjske čebele

Kranjska čebela je svoje ime in svetovno popularnost med čebelarji pridobila predvsem z delovanjem Emila Rotschutza ‎(1836 – 1909) iz Podsmreke pri Višnji Gori.

Več