Doživljajski Park Cukarca

Doživljajski Park Cukarca, ki se nahaja v osrčju neokrnjene narave na Dolenjskem obiskovalcem na izviren način predstavlja svojevrstna doživetja, namenjena sprostitvi, zabavi, adrenalinskim izkušnjam, izobraževanju in urjenju spretnosti. V Parku Cukarca bo vsak obiskovalec zase našel doživetje, zaradi katerega mu bo obisk ostal v spominu.

info@cukarca.si
www.cukarca.si

Park Cukarca obsega

Plezalne stene

V parku se nahajata dve plezalni steni, ki ponujata skupaj 300 kvadratnih metrov plezalnih površin, segata do višine 10 metrov in sta edini umetni steni te velikosti v Sloveniji, umeščeni v naravni prostor. Steni skupaj ponujata več kot 50 različnih plezalnih smeri. Primerni sta za čiste začetnike, pa tudi bolj izkušene plezalce.

Gozdna doživljajska učna pot

Najmlajšim obiskovalcem Parka Cukarca je namenjena Učna pot bobra Bobija. Na 470 metrov dolgi krožni poti sredi čudovitega dolenjskega gozda lahko srečate kar 35 lesenih skulptur živali. Ob njih so predstavitvene table, s pomočjo katerih spoznavamo osnovne lastnosti živali in še kakšno zanimivost. Če boste pozorno opazovali, bodo živali pred vašimi očmi in ušesi morda celo oživele – se oglasile ter se pustile pobožati. Za spomin na doživetje in novo pridobljeno znanje si lahko zagotovite knjižico, ki jo med učno potjo opremite s svojimi opažanji in ustreznimi nalepkami. Na učni poti so tudi rekreacijske točke in didaktična igrala, namenjena pridobivanju novih veščin in urjenju spretnosti. Nekaj točk je namenjenih tudi počitku in sprostitvi. Čaka vas torej zanimivo, poučno in zabavno spoznavanje čudovitega živalskega sveta.

Adrenalinski park

Adrenalinski park obsega preko 80 vaj skupne dolžine 800 metrov, ki se nahajajo na 7 različnih progah in višinah. Obiskovalci bodo lahko urili svoje spretnosti in veščine, predvsem pa preizkušali meje svojega poguma.

Kolesarski park

Velik del Parka Cukarca zajemajo površine namenjene kolesarjem. Ti lahko preizkusijo svoje spretnosti na treh progah skupne dolžine 2km. Proga Smoothie je namenjena kolesarskim navdušencem vseh starosti, novim in izkušenim kolesarjem, označena pa je s težavnostno stopnjo »zelena«. Proga Hillbilly od uporabnikov zahteva že nekaj več znanja, spretnosti in poguma, saj jo sestavlja mnogo »vratolomnih« elementov, kot so razni skoki in rolerji, večja miza, mini rock garden, road gap in črna luknja. Njena težavnost je označena z rdečo (s posameznimi objekti črne težavnosti). Nova proga »U-loam-me Stane« pa je srednje težavnosti in je označena z modro-rdečo. V zgornjem delu poteka po samostojni trasi, nato pa se priključi na ostali dve progi. Poteka po mehki »loam« podlagi. Vse proge so urejene, hitre in tekoče.

Del kolesarskega parka je tudi Dirt park, ki se razprostira na več kot 3000 kvadratnih metrih. Sestavljen je iz zemeljskega pumptracka (Dve liniji majhnih dirt jumpov in treh ravnin rollerjev, ki se skupaj povežejo v krožno celoto.), ter dveh linij skokov:

  • mala linija: manjše mize, rolerji in bande. Zabavno in primerno za začetnike in izkušene kolesarje;
  • velika linija: rolerji, velik hip skok v levo, mize in zaključna skoka za trike. Linija je primarno namenjena bolj izkušenim kolesarjem, čeprav so vsi skoki zgrajeni tako, da jih lahko po tleh in počasi prevozi vsak. Z nekaj več znanja in samozavesti pa se da na tej liniji doseči veliko hitrost in na skokih vsega skupaj več sekund “air time-a”).

Za utrujene noge poskrbita shuttle in plaža.

Seveda je v parku v največji možni meri poskrbljeno tudi za varnost, obiskovalce pa kljub vsemu pozivamo k previdnosti.

Plaža

Če pa boste utrujeni, lačni in žejni, pa vas vabimo na našo plažo, kjer bo za vas odlično poskrbljeno.

Letališče Šentvid pri Stični

Kaj vse lahko doživite na letališču v Šentvidu pri Stični?

  • Letalski klub Šentvid izvaja panoramske polete za obiskovalce.
  • Letalski klub Šentvid ponuja šolanje pilotov. Člani kluba si izposojajo klubsko letalo in uživajo v letenju. Pilot je lahko prav vsak! 🙂
  • Padalska šola Paranoja organizira padalsko šolo.
  • Organizacija Prosti pad izvaja tandemske skoke (predvsem za obiskovalce in turiste) in padalske skoke (za padalce z licenco).
  • V klubu občasno izvajajo tudi modelarske aktivnosti za najmlajše, ki se navdušujejo nad letenjem.
  • Prostor za vzletišča je na voljo za organizacijo različnih sejmov in prireditev.

Dodatne informacije
T: +386 (0)40 171 071
E: info@lk-sentvid.com
SPLETNA STRAN: https://www.lk-sentvid.com/
FB: Letalski klub Šentvid pri Stični