Slap Kosca

Slap potoka Kosce se nahaja v prostranih gozdovih, ki jih vidimo ob dolenjski avtocesti. Velja za najvišji lehnjakov slap v Sloveniji. V Starem trgu pri Višnji Gori bodite pozorni na smerokaz, ki kaže proti slapovom Kosce. Nekaj prostora za parkiranje avta je takoj ob poti, ko pridete iz podvoza. Potka se malo naprej vije skozi gozd z bujnim rastlinjem in med potokom, preko katerega so speljane brvi. V sušnem obdobju sicer slap skoraj presahne, a vseeno v dolini ostane prijeten hlad.

Pot je vseskozi označena in primerna tudi za najmlajše. V zadnjem delu se malo bolj strmo vzpenja in je potrebno predvsem v deževnem vremenu paziti, da ne zdrsnemo. Ob potoku lahko otroci najdejo obilo priložnosti za igro, odrasli pa boste uživali ob pomirjujočih zvokih vode. Od slapa naprej pot vodi po prijetni potki do vasi Vrh, kjer se odpirajo lepi razgledi.

Pot do slapu Kosca je samo en del precej daljše poti, imenovane Pot dveh slapov, ki vodi preko Gradišča in Kuclja do soteske in slapov potoka Višnjice.

Slap Višnjica