Letošnje leto je posvečeno dvema velikima slovenskima ustvarjalcema, pisatelju Josipu Jurčiču in skladatelju Josipu Ipavcu. V letu 2021 namreč mineva 140 let od smrti Josipa Jurčiča, slovenskega pisatelja, časnikarja, avtorja prvega slovenskega romana, ki je bil ena od osrednjih kulturnih in političnih osebnosti druge polovice 19. stoletja. Mineva pa tudi 100 let od smrti Josipa Ipavca, enega osrednjih slovenskih skladateljev, ki ga mnogi imenujejo tudi slovenski Mozart. V počastitev spomina nanju je leto 2021 razglašeno za Jurčičevo leto in Ipavčevo leto. Praznovanju se v sklopu Tedna ljubiteljske kulture pridružujemo tudi v Ormožu.

Skozi preplet branja in igranja, pogovarjanja in poslušanja bomo v svežini in zelenilu knjižničnega vrta spoznavali ta dva duševna velikana.

Člani Bralnega kluba Knjižnice Ormož, Bralnega kluba Dravulice in Bralnega kluba Sveti Tomaž bodo prebirali odlomke in utrinke Jurčičevega pisanja, člani Trobilnega kvinteta pa bodo pod vodstvom Slavka Petka igrali pesmi Josipa Ipavca. Predstavili bodo tudi zanimivosti iz njunega življenja, dela in ustvarjanja.

Prireditev bo izvedena v skladu z ukrepi, ki bodo veljali na dan dogodka.

 

TERMIN in LOKACIJA

10. junij ob 17. uri v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož