Skip to main content
Prijetno domače novice

Intervjuji s ključnimi deležniki in študijski obisk v okviru projekta Jurčičev IZZIV

By 17. marca, 2021No Comments

V okviru operacije Jurčičev IZZIV in pod okriljem Zavoda Prijetno domače so se na Jurčičevi domačiji opravili štirje poglobljeni intervjuji s ključnimi deležniki in študijski obisk.

Na Jurčičevi domačiji, na Muljavi, je v februarju podjetje Nea Culpa izvedlo štiri poglobljene intervjuje ključnih deležnikov, ki pomembno vplivajo na delovanje in vsebino muzeja. Nea Culpa je podjetje, ki deluje kot specialist za razvoj in komunikacijo v turizmu. Intervjuji so se opravili z namenom pogleda na trenutno stanje in nadaljnji razvoj Jurčičeve domačije, pogovarjali pa smo se o potencialih, izzivih, idejah ter priložnostih.

V poglobljenih intervjujih so sodelovali Maja Lampret – direktorica Zavoda Prijetno domače, Martina Hrovat – podžupanja Občine Ivančna Gorica, Gašper Erjavec – predsednik Turističnega društva Muljava in Igor Adamič – predsednik Kulturnega društva Muljava.

Prav tako smo v okviru prve faze operacije s prej omenjenim podjetjem izvedli tudi študijski obisk Jurčičeve domačije. Z obiskom se je izvedel pregled muzejske dejavnosti z vodenjem in pregled vsebin, ki se ponujajo obiskovalcem. Namen analize je nadgradnja obstoječega stanja muzeja in vodenja, ki bo privlačno tako za posamezne obiskovalce, družine kot šolske skupine.

 

Teja Zaletelj, vodja operacije Jurčičev IZZIV, Zavod Prijetno domače