Skip to main content
Prijetno domače novice

Mentorsko svetovanje za turistične ponudnike v okviru projekta RAST

By 17. marca, 2021No Comments

Konec meseca februarja je v okviru operacije RAST potekalo mentorsko svetovanje za turistične ponudnike, ki ga je izvajal projektni partner Ecetera. Svetovanje je potekalo najprej preko aplikacije Zoom in kasneje, ko so razmere to dopuščale, tudi v živo.

Na svetovanje se je prijavilo naslednji 5 lokalnih turističnih ponudnikov:

  • Ekološka kmetija Demšar iz Bojanjega Vrha z idejo o apiturizmu (spanje v eko čebelnjaku),
  • Damjana Rijavec iz Domačija Grofija, kjer nadgrajujejo svojo ponudbo tudi za poslovne goste,
  • Branka Gorišek iz Hiše Ida, kjer želijo nadgraditi svojo ponudbo z vikend paketi in čim dlje časa obdržati svoje goste,
  • Sonja Trlep iz Lavričeve koče, z željo po vzpostavitvi spletne strani,
  • Katja Zrimšek iz NiceRanch-a, ki nam je predstavila novo turistično ponudbo na našem območju in pripravila veliko načrtov, kako se v največji meri vključiti v lokalno okolje.

Ponudniki so potrebovali mentorstvo predvsem pri vzpostavljanju učinkovitega tržnega in marketinškega sistema ter povezovanju, tako na občinski, kakor tudi na regionalni in širše, na nacionalni ravni.

Pomembno se nam zdi, da turistični ponudniki ne izgubijo volje do dela v turizmu zaradi trenutnih razmer in ta čas izkoristijo za nadgradnjo svoje ponudbe ter krepijo povezave tako z ostalimi ponudniki, kakor tudi ohranjajo komunikacijo s svojimi gosti in jih na ta način spominjajo, da se vrnejo k nam, ko bo to mogoče ter odkrivajo novo ponudbo in naše skrite kotičke.

 

Katja Klemenčič,

vodja projekta RAST, Zavod Prijetno domače

 

 

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.

www.eu-skladi.si