Skip to main content
Prijetno domače novice

Študijski obisk Jurčičeve domačije v sklopu operacije Jurčičev IZZIV

By 24. novembra, 2021No Comments

Na Jurčičevi domačiji teče druga faza operacije Jurčičev IZZIV v sklopu katere je bil izveden študijski obisk muzeja na prostem.

Začetek tedna je dogajanje na Jurčičevi domačiji zaznamoval študijski obisk, ki smo se ga poleg podjetja Nea Culpa d. o. o. udeležili tudi vsi projektni partnerji. Namen študijskega obiska je bil analizirati aktualne programe za obiskovalce, ki bodo služili kot izhodišče in osnova za razvoj novega animacijskega vodstva po Jurčičevi domačiji.

Udeleženci smo si ogledali kratek predstavitveni film o Jurčičevi domačiji, prisluhnili pripovedovanju zgodb ob kamišibaju in se naposled udeležili vodenega ogleda po Jurčičevi domačiji. Študijski obisk smo sklenili z identifikacijo nekaterih najbolj zanimivih muzejskih predmetov in zgodb ter diskusijo o številnih potencialih Jurčičeve domačije. Nanizali smo številne konkretne predloge za pripravo animacijskega vodstva in preigravali različne scenarije za njihovo izvedbo. Te bomo v prihodnje s tesnim sodelovanjem vseh partnerjev z zunanjim izvajalcem še naprej razvijali in testirali.

 

Stella Cavalleri,

vodja operacije Jurčičev IZZIV, ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica